ניהול שעת חירום הוא ניהול משבר
ניהול שעת חירום מתרחש בלחץ ואי וודאות שנתונים בו מנהלים ועובדים כאחד. מנהלים מחויבים להבטיח המשכיות עסקית ועליך לעזור לעובדים לתפקד ביעילות. הכן עבורם מרחב מוגן פיזי, והקנה תחושת חוסן וביטחון:
- פנה לעובדים באופן ישיר ותאר בעיניהם את התארגנות הארגון לניהול שעת חירום.
- צור הזדמנויות מובנות בלו"ז להקשיב לעובדים, לדבר ולשתף רגשות.
- הקם מוקד חירום טלפוני בארגון לטיפול בפניות עובדים ובני משפחותיהם.
- הקם מערך מעגלי חוסן אישיים ותדרך את העובדים כיצד להפעילם.
ניהול עובדים בשעת חירום
העובדים נאחזים בשגרה, מגיעים לעבודה ומנסים לשדר שהכל כרגיל, אבל הכל לא כרגיל. לילות ללא שינה, דאגה לבן חייל, בדידות, ערבים ארוכים של דיווחי תקשורת ושיחות טלפון ארוכות לבני משפחה. לעיתים מארח העובד את כל משפחתו המורחבת שהגיעה מאזור מותקף, או שאין מסגרות חינוך והילדים נשארים לבד בבית בזמן אזעקות. ככל שהזמן עובר וממשיכה אי וודאות, יותר קשה לשמור על שליטה ולהסתיר בהלה, חרדה ועייפות.
העובדים אינם רואים את הארגון כאחראי למצב החירום הכללי ולכן אינם מצפים מהארגון לפתור את מצוקתם. לרוב הם נמנעים לשתף את הארגון בקושי, ואף מנסים להסתירו מתוך חשש שמצבם הרגשי ייתפס כחולשה. הקושי האישי מחריף אם הארגון נתון במשבר שאינו קשור למצב החירום הכללי, והעובד מאוים שהוא עלול לאבד את הביטחון התעסוקתי.
לארגון יש עניין לעזור. מעבר לערכים של אחריות, חברות וערבות הדדית, למצב הרגשי של העובדים יש קשר ישיר לתפקודם המקצועי והאישי, לקבלת החלטות ועמידה ביעדים, ויכולות להיות לכך השלכות ארוכות טווח, הרבה מעבר לזמן החירום. כשתצליח לייצר לעובדיך תמיכה משמעותית בזמן חירום, תזכה בשותפים בעלי מוטיבציה ושביעות רצון גבוהה לעמוד בתפוקות וביעדים גם בשגרה.
מעגל חוסן לכל עובד
מודל החוסן הארגוני כלי ניהול חי וגמיש. זהו נוהל המכשיר את אנשי הארגון לסייע לכל עובד, ומאפשר זיהוי, מעקב ודיווח איכותיים, יעילים ומידיים בזמן אמת. כל גורם במעגל לומד להפעיל את המעגל שלו ולפעול בנוהל שלו- זיהוי לחץ ומצוקה אצל עובדים ולקוחות בסביבתו, דווח, סיוע, פינוי, חיפוי על האדם עד שיגיע סיוע, ולומד לבקש ולקבל עזרה לעצמו בעת הצורך.
ניהול מוקד חירום טלפוני בארגון - מרכז שליטה למנהלי הארגון
מבחינת הארגון: המוקד פועל ככלי לניהול התקשורת עם לקוחות, עובדים ובני משפחותיהם בזמן משבר. הוא מסייע לאסוף ידע, לזהות, למפות ולעצור התרחבות משבר.
מבחינת הפונה: המוקד מספק תדרוך, הרגעה ופתרונות זמינים ויעילים למידע ואיסוף ידע, ומחזק תחושת ביטחון ושייכות
מבחינת המוקדן: ההכשרה מתמקדת בפן החיובי של ההתנהגות הארגונית, מעצימה אישית וקבוצתית, מחזקת את משמעות השתייכותו לארגון ותרומתו לצוות נבחר, ומעניקה לו סיפוק, ערף מוסף וכלי לחיים.
ההכשרה אינה מצריכה ידע מקצועי קודם. היא מקנה לעובדים שנבחרו לאייש את המוקד כלים פשוטים ויעילים לניהול שיחות המוקד בתנאי לחץ ואי וודאות, והדרכה להפעלת מוקד החירום.
השירותים שלנו:
- ייעוץ בתקופות חירום לייצוב המשכיות עסקית.
- התערבות בעקבות אירוע אסון
- מוכנות לחירום- הכנת נוהל ארגוני, הגדרת תפקידים, סימולציות ותרגול תרחישים.
- הקמת מוקד חירום ארגוני המופעל בתקופות משבר ואסון. הכנת נוהל מוקד, הכשרת עובדים לאיוש המוקד, תרגול סימולציות ותרחישים.
לפרטים נוספים: agada@agada.co.il